top of page

Team Coaching

CONNECTING PEOPLE

Samenwerken: de kunst van het verbinden

Mensen bij elkaar zetten is nog geen garantie voor een soepele samenwerking en resultaten. Het vraagt aandacht en afstemming om in gezamenlijkheid te werken. Iedereen draagt daar aan bij. Dat begint met vertrouwen. Vaak ontbreekt het aan tijd, kwali-tijd, om hiervoor een stevige basis te leggen met elkaar - met alle gevolgen van dien: miscommunicatie, ergernissen tot onderlinge conflicten aan toe.

Niet nodig! Neem in het begin en gaandeweg een ‘stopmoment’ met elkaar en stap bewust uit de waan van de dag met alle druk, digitale prikkels en inhoud. Dan ontstaat ruimte voor de vraag: hóe werken we samen? Bij grote wederzijdse afhankelijkheid is het bespreken van de groepsdynamiek onontkoombaar: wat werkt en wat zit er in de weg? Dit vraagt om bewustwording en het herkennen van zowel het potentieel als interactiepatronen die belemmeren óf factoren die het team van buitenaf lijken te beïnvloeden.

 

Veel komt neer op transparantie in de communicatie, echt open staan voor elkaar en het afstemmen van verwachtingen, taken en behoeftes. Geen hogere wiskunde, maar na jarenlange ervaring in het veld bij het begeleiden van teams wel de essentie van een goede samenwerking.

 

Behoefte aan een ‘stopmoment’?

Graag loop ik een eindje met jullie mee met een frisse blik, mijn ‘verwonder’-bril op en mijn jarenlange ervaring met het werken in en begeleiden van teams in diverse organisaties. De invulling is geheel afhankelijk van jullie behoefte en wat er nodig is voor de volgende stap. Uiteindelijk gaat het erom dat jullie weten wat je aan elkaar hebt om zo verder te kunnen gaan op jullie pad. 

Je kunt me bellen of mailen voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. 

Wil je een idee krijgen van de soorten teams binnen organisaties die ik begeleid heb dan tref je hieronder enkele voorbeelden. 

 

Recente opdrachten

 

bottom of page