Elke dag verwonder ik mij over de wereld om me heen. Dat heb ik altijd al gedaan vanaf toen ik kind was. Soms verwoord ik dat in een blog, zoals hier. 

Zoeken
  • Caroline Reineke

Wat is dat toch dat we ons door tijd onder druk laten zetten? Of is hier iets anders aan de hand? In een coaching gaf iemand dat hij over liep en het weekend hard nodig had om bij te komen. “Maar wat gebeurt er in je week en welke keuzes maak jij daar zelf in, dat je niet vanuit rust en relaxt het weekend in kan gaan?’ Hij keek me enigszins verdwaasd aan, alsof het niets met hem te maken had. We gingen zijn week doornemen. ‘Ik voel zoveel druk van al die overleggen achter elkaar, uur na uur.’ Langzaam aan drong het tot hem door dat hij zelf Ja-zegt tegen al deze overleggen én de duur ervan. ‘Ik ga de overleggen 50 minuten laten duren en dat van tevoren aangeven. Sommige mogen ook 30 minuten duren. Waarom altijd dat hele uur?!’’ Dat was zijn stap 1. En zo waren er nog een aantal andere punten. Het lijken onbeduidende keuzes, maar de ruimte was al voelbaar bij hem. Hoe is dat bij jou? ‘Tijd’ is vaak niet de ‘boosdoener’, maar het bijstellen van verwachtingen en daar eerlijk over zijn. En tja, dat vinden we soms spannend. We gaan vaak ergens in mee, omdat we geen gedoe willen, ongemak of spanning voelen. Toch is het het proberen waard. Het zal de kwaliteit van de samenwerking uiteindelijk ten goede komen. #hoeveelruimtegunjejezelf? #creatiefomgaanmettijd  • Caroline Reineke

Eens kreeg ik van een collega bij haar afscheid een kaart met daarop ‘Als je denkt dat je te klein bent om een verschil te maken, ga dan eens slapen in een kamer met één mug.’ Ik moest toen hard lachen. Bij het zien van onderstaande filmpje over het Domino kettingreactie effect kwam deze oneliner die van de Daila Lama bleek te zijn naar boven. Alles en iedereen doet er toe, jij en ik. Dat betekent dus ook de kleinste beweging en alle keuzes die we dagelijks maken. Het heeft een domino-effect op onze omgeving en de mensen om ons heen. Ik besefte me weer eens bij het zien van dit filmpje, dat we daarin een verantwoordelijkheid hebben. #verschilmaken #dominoeffect #welkeffecthebjijvandaag?

The Domino Chain Reaction: https://lnkd.in/dwHPkze  • Caroline Reineke

‘De natuur piept en kraakt op dit moment nu iedereen, heel begrijpelijk, massaal de buitenlucht opzoekt,’ aldus de boswachter van Natuurmonumenten ‘De Veluwezoom’. Hij kwam naar ons toe, toen wij net waren neergestreken met ons picnick-kleed - iets van het pad af. ‘Prachtige plek heeft u en perfect voor een picnic, alleen het mag niet. De dieren zijn al van slag van al het geluid.’ En zo raakten we aan de praat, vooral van de draagwijdte van geluid, zoals ons gepraat te voet of op de fiets. Nog daar gelaten het geknetter van de motoren. Dat raakten we bij ons alledrie een gevoelige snaar. Het punt was gemaakt. De hele dag waren wij al lichtjes aangeraakt door de motoren die we van heinde en verre konden horen ‘knallen’. Wij voelden ons af en toe zelf ‘opgejaagd wild’. We vouwden het kleed op en gingen vlakbij het pad picnicken. Genieten kan ook binnen de gebaande paden.

Een metafoor voor de beperkende bewegingsvrijheid die wij allemaal in mindere of meerdere mate al maanden ervaren. We willen ons vrijelijk(er) kunnen bewegen, meer ruimte ervaren. Tegelijkertijd vraagt het elke dag weer creatief omgaan met de ruimte die er is binnen de gebaande paden en ontdekken hoe we die rust, ruimte en plezier in samenzijn kunnen creëren. #bewegingsvrijheid #hoebeweegjijjedezeweek?Caroline Reineke

team & persoonlijke coaching 

training & facilitatie


T 06 - 51 33 02 43

info@carolinereineke.nl

  • Linkedin

Heb je interesse in een vrijblijvend
gesprek, bel of mail me