top of page
Caroline-Blog.jpg

Elke dag verwonder ik mij over de wereld om me heen. Dat heb ik altijd al gedaan vanaf toen ik kind was. Soms verwoord ik dat in een blog, zoals hier. 

Zoeken
  • Foto van schrijverCaroline Reineke

Communicatie in de zorg

Les 5 van COVA zit er weer op en dit was tevens de laatste les. Ik heb de afgelopen weken aan twee groepen studenten Verpleegkunde van de Hoge School van Amsterdam Communicatieve Vaardigheden gegeven. Als gastdocent ben ik gevraagd voor een dag per week om bij te springen bij de lessen - vanwege de ‘nieuwe realiteit’: kleinere klassen (12 personen), wel nog ‘live’ met alles op gepaste afstand en de overige maatregelen. Voor mij een nieuwe ‘doelgroep’, 18-20 jarigen en wat een feest om met hen te werken: nieuwsgierig en open en allemaal met hun eigen wijsheid. Ze zijn zich bewust geworden van het belang van communicatie in hun toekomstige contact met patiënten. Dat was hun belangrijkste feedback. De kracht van open vragen en af & toe samenvatten. Je aannames toetsen en stiltes laten vallen. Je kan er niet vroeg genoeg mee beginnen. Volgende week weer een nieuwe ronde. Ik heb er nu alweer zin in. #communicatieindezorg #hva
Recente blogposts

Alles weergeven

Onze stem

bottom of page