top of page
Caroline-Blog.jpg

Elke dag verwonder ik mij over de wereld om me heen. Dat heb ik altijd al gedaan vanaf toen ik kind was. Soms verwoord ik dat in een blog, zoals hier. 

Zoeken
  • Foto van schrijverCaroline Reineke

Corona dagboek - omgaan met veranderingen


Vanaf vandaag ga ik een Corona dagboek bijhouden. Elke dag een mijmering over iets wat ik observeer en meemaak in het licht van het Coronavirus dat ingrijpt in ons dagelijks leven en van ons vraagt om veranderingen door te voeren van de een op de andere dag.

De eerste observatie is misschien wel de meest opmerkelijke: hoe zeer we in staat zijn om met z’n allen zo snel tot gedragsveranderingen over te gaan als we hard geconfronteerd worden met onze eigen gezondheid. Kortom, we voelen de noodzaak en we komen in beweging. Okee, iedereen in zijn / haar eigen tempo en manier. Hoe dan ook, we komen er niet onderuit - of het nu handen wassen is of elleboog huggen om maar twee veranderingen in ons gedrag van de afgelopen dagen te noemen. Ik las ooit een aardige theorette met drie tips over hoe krijg je jezelf in beweging geïnspireerd door het spel Risk. 1. ‘Take small continents first.’ Kies voor laagdrempelige en super kleine stappen. Doe iets 5 minuten per dag. Geef jezelf een focus met consistentie. 2. ‘Concentrate your Armies’. Richt al je energie, aandacht en tijd op één gedragsverandering totdat het een ‘gewoonte’ is geworden en solide onderdeel van je fundament. Ga dan naar een andere gedragsverandering. 3. ‘Treaties with other countries.’ Zoek hulp. Je hebt ten minste zes medestanders nodig die toejuichen wat je oppakt en je ondersteunen óf laat ze meedoen om de kans van slagen aanzienlijk te vergroten. Het moge duidelijk zijn dat deze theorette een kern van waarheid heeft gezien de handen wassen en elleboog huggen. Met nog een vierde element van mij dat de cirkel rond maakt: hou het licht en speels. Dan pak je het nog sneller op en wordt het nieuwe gedrag onderdeel van je dag. Tenslotte, vandaag is een uitstekende dag gezien het binnen blijven om spelletjes te doen met de mensen om je heen. Risk misschien?

Recente blogposts

Alles weergeven

Onze stem

bottom of page