top of page
Caroline-Blog.jpg

Elke dag verwonder ik mij over de wereld om me heen. Dat heb ik altijd al gedaan vanaf toen ik kind was. Soms verwoord ik dat in een blog, zoals hier. 

Zoeken
  • Foto van schrijverCaroline Reineke

De volgende stap

Bijgewerkt op: 26 aug. 2020

’Ik heb laatst nog een van je wijsheden gedeeld met een vriendin,’ zei een vrouw die ik vorig jaar had gecoacht. Ik was natuurlijk benieuwd waar ze op doelde. ‘Nou, je weet wel, van die volgende stap. “Er is alleen maar de volgende stap”. Dat is ook mijn mantra geworden. Toen een vriendin al piekerend en zorgelijk zich uitsprak over een werksituatie waar ze in zat, zei ik: ‘Je kunt geen keuzes maken vanaf een plek waar je niet bent. Waar sta je nu en welke stap ligt er voor je?’" Geweldig om deze wijsheid als een echo terug te krijgen. Deze had ik 20 jaar geleden gekregen weer van mijn coach toendertijd met als toevoeging. ‘Welke stap voelt het meest kloppend en vreugdevol? Zet die dan. Vandaaruit kan je pas weer zien hoe het dan voelt en wat je dan ziet.’ Kortom, hou het klein, stap-voor-stap. En zo heb ook ik mijn pad gelopen de afgelopen jaren. Vandaag echter voelde het een beetje ‘staploos’. Ik moet nu grinneken. Diezelfde coach zei toen: ‘Dan zit je op een rotonde. Lekker rondjes blijven rijden, stuur goed vasthouden en genieten, totdat je heel duidelijk voelt: "en nu afslaan."'Recente blogposts

Alles weergeven

Onze stem

Commentaires


bottom of page