top of page
Caroline-Blog.jpg

Elke dag verwonder ik mij over de wereld om me heen. Dat heb ik altijd al gedaan vanaf toen ik kind was. Soms verwoord ik dat in een blog, zoals hier. 

Zoeken
  • Foto van schrijverCaroline Reineke

Elkaar zien als constellatie van sterren

Deze week begeleidde ik een team van HR-adviseurs. Ze hadden een middag geblokt om pas op de plaats te maken: stil te staan bij elkaar, hun samenwerking en de gezamenlijke focus en de behoeftes voor de komende periode. Ook al was het online, de tijd deed wat met hen - ze hadden 3,5 uur met en voor elkaar. Even geen werk-inhoud, functioneel en effectief vergaderen, elkaar informeren en weer doorgaan naar het volgende..... er was ruimte. Soms is het belangrijk tijd te maken om ruimte te ervaren. Ik noem dat ‘ruimtelijke-tijd’ versus ‘tijd-tijd’. Daar kan iets ontstaan. Het informele, ‘bij-het-koffieautomaat’ praatje, kon plaatsvinden. Even een grap, een zucht, een onthulling, een doorvraag en een betekenisvolle stilte. Het mocht en kon er allemaal zijn. Ze waren even echt samen. Wat ik waarnam, was de kwaliteit van een ieder én van het team als geheel dat zich liet zien. Een collega die aan het begin van lockdown was aangetreden, had nog niemand ‘live’ gezien. Hij ervoer nu het samenzijn, meer dan een glimps van het geheel. Een beetje zoals je opeens naar de sterren kijkt en de Grote Beer, het Steelpannetje ziet. Geen losse sterren op zichzelf, maar een constellatie van sterren. Daar is ruimte voor nodig en dat hebben ze zichzelf gegund. #pasopdeplaats #hoeveelruimteiserinjouwteam?Recente blogposts

Alles weergeven

Onze stem

Comentários


bottom of page