top of page
Caroline-Blog.jpg

Elke dag verwonder ik mij over de wereld om me heen. Dat heb ik altijd al gedaan vanaf toen ik kind was. Soms verwoord ik dat in een blog, zoals hier. 

Zoeken
  • Foto van schrijverCaroline Reineke

Grijsgedraaide LP’s en Spotify-lijst

Last van terugkerende gedachten? Piekeren? Soms lijkt de stroom niet te stoppen. ‘Heb ik het wel goed aangepakt?’, ‘Wat zullen ze wel niet van me denken?’ en zo heeft iedereen zijn persoonlijke Spotify-lijst of -voor de oudjes én retro’s onder ons - je favoriete LP’s. Als je goed observeert, zijn het steeds dezelfde gouden ouwe. En je weet inmiddels dat ze geen oplossend vermogen hebben. Een vrouw die ik coach zei deze week tegen mij: ‘Ik begin de LP’s te herkennen en haal nu gewoon de naald van de LP’ oftewel je zet je Spotify uit. Zo makkelijk is dat, echter: daarvoor moet je naast deze ene spier aftrainen ook met dezelfde toewijding een nieuwe spier intrainen. Dit noem ik Fitness op de vierkante meter: de gedachten, jouw interne entertainment, niet meer voeden en aandacht geven aan bijvoorbeeld je lichaam: maak contact met je ademhaling, met de activiteit van je handen op dat moment of je voeten als je gaat bewegen. Steeds weer met aandacht daar naar toe en de kwaliteit van die beweging aandacht geven. Dat vraagt jezelf observeren en dan kan duidelijk worden waar de ingangen zijn, de zogenaamde ‘AAN’-knopjes. #watbeweegtmij? #stopit #focusveranderen #fitnessopdevierkantemeter


Recente blogposts

Alles weergeven

Onze stem

Comments


bottom of page