top of page
Caroline-Blog.jpg

Elke dag verwonder ik mij over de wereld om me heen. Dat heb ik altijd al gedaan vanaf toen ik kind was. Soms verwoord ik dat in een blog, zoals hier. 

Zoeken
  • Foto van schrijverCaroline Reineke

Het loopt even anders

Bijgewerkt op: 30 jan. 2020

Nietsvermoedend zat ik in de trein op weg naar Den Haag vanuit Amsterdam. Bij Heemstede werden we door de conducteur gemaand om uit de trein te stappen. Het verzoek kwam van de machinist, maar die wist niet wat er aan de hand was. We konden beter teruggaan naar Haarlem. Volgzaam als we allemaal waren, zaten we inderdaad allemaal in een trein terug naar Haarlem. Daar bleek toch nog een intercity te staan die wél naar Den Haag ging. De plaatselijke conducteur wist ook nog van niks en toen opeens gebeurde het. Een man ging helemaal uit zijn dak en begon zeer geërgerd hem toe te spreken. Dat er wel treinen rijden, dat we voor niets terug naar Haarlem waren gegaan. Dat we een eerdere trein hadden kunnen pakken vanaf Heemstede. Kortom, iedereen had het verkeerd gedaan, want het had niet zo hoeven lopen. Iemand heeft mij ooit eens de wijze les geleerd. Het loopt niet verkeerd, het loopt even anders. En die heb ik hier ook kunnen toepassen. Ik kwam in de trein terug naar Haarlem namelijk iemand tegen die ik een tijd niet had gezien. Ik riep door de meute heen: ‘Volgens mij hebben wíj een date nu.’ En lachend stapten we later alsnog de trein naar Den Haag in en konden in alle rust bijpraten. Misschien is de spreuk wel: het loopt zoals het loopt. Blijf meelopen met de beweging.Recente blogposts

Alles weergeven

Onze stem

Comments


bottom of page