top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverCaroline Reineke

Het nieuwe werken in de Thuiskantoortuin


Vandaag is het officieel. Het nieuwe werken is begonnen: werken in de Thuiskantoortuin. Daar zit je dan met je nieuwe collega’s die toevallig ook je partner en/of je kinderen zijn. Hoe ziet dat eruit vandaag en morgen en overmorgen? Hoe verhoud je je tot die nieuwe collega’s en vind je je plek om te werken? Dit vraagt om een kleine afstemming – met jezelf én met je nieuwe collega’s. Hier volgen een paar tips die kunnen helpen om er het beste van te maken met elkaar, want er liggen tenminste drie weken voor de boeg.

Tip 1: Stand-up

Misschien beginnen met een ‘stand-up’ voor de ijskast met de weekplanning. Even de week doornemen beginnend met de vraag aan de hand van smiley’s hoe iedereen er bij staat. Deze situatie roept ongetwijfeld iets op bij een ieder, dus is het fijn te weten hoe de vlag erbij hangt vandaag je thuis-collega’s.

Tip 2: Afspraken maken

Vervolgens afspreken waar iedereen gaat zitten? Afhankelijk van de grootte van jullie huis kun je kiezen voor flexplekken of iedereen zijn/haar eigen (werk)kamer. Dit kan nog wel eens een ding worden, zeker als iedereen in de open ruimte (keuken- en/of zitkamer) wil óf moet gaan zitten. Indien het laatste dan is het meteen zaak om hier afspraken over te maken. Denk aan de pauzes – iemand wil éven iets anders gaan doen (netflixen, gamen, collega’s of vriendjes bellen, een versnapering of drankje tot zich nemen o.i.d.). De afleidingen liggen letterlijk op de loer met grote neon-letters. Weinig in het huis is op werk gericht…In kantoortuinen is hét grote ding: de stilteplekken. Dus wat zijn tips – iedereen zijn koptelefoon op, de w.c.’s als belplekken bombarderen. Als je een badkamer hebt met een heus bad kun je overwegen een plank over de badranden te plaatsen en dan met laptop in het bad gaan zitten. Deze plek kan je tevens gebruiken voor een conference call. Want tja, het wordt veel inbellen en virtueel overleggen. Gelukkig heb je daar geen grote overlegruimtes (meer) voor nodig. Zelfs de wc volstaat hiervoor, maar dan wel je video uitzetten!

Tip 3: ICT-afdeling

En.. niet onbelangrijk wie wordt hoofd ICT? Denk aan overbelaste wifi en weerbarstige VPN-verbindingen. Misschien een van de kinderen…

Ik wens jullie veel succes en vooral veel plezier met elkaar achter de garaniums.

Caroline Reineke

Recente blogposts

Alles weergeven

Onze stem

Comments


bottom of page