top of page
Caroline-Blog.jpg

Elke dag verwonder ik mij over de wereld om me heen. Dat heb ik altijd al gedaan vanaf toen ik kind was. Soms verwoord ik dat in een blog, zoals hier. 

Zoeken
  • Foto van schrijverCaroline Reineke

Man van 70 miljoen

Een boete van 70 miljoen euro. Daar kan ik me even helemaal niets bij voorstellen. Dan moet je héél veel geld verduisterd hebben. Het gaat over een groot corruptieschandaal binnen de FIFA, waar een voormalige vice-voorzitter bij betrokken was. Wordt het niet eens tijd dat we als samenleving het gesprek aangaan met elkaar met als startvraag: wat werkt deze massale corruptie op hoog niveau in de hand?

Gaat het spel echt alleen om de knikkers of speelt er nog iets anders? De FIFA is gemaakt voor het spel en niet voor de knikkers. Alleen in de praktijk manifesteert zich iets geheel anders. Dit is niet alleen bij de FIFA, maar is ook gaande bij andere organisaties - waar het uitgangspunt van de desbetreffende organisatie overschaduwd wordt door winstbejag. Hoe groter de organisatie, hoe groter zijn maatschappelijke relevantie en die moet je waarmaken. Gelukiig hebben we toezichthouders die daar steeds kritischer op worden. En gelukkig zijn er ook steeds meer kritsiche werknemers die het bedrijf bij de les houden, zoals een jonge pizza-koerier vanwege de ‘Bloemkolen-reclame’ van de New York Pizza opmerkte ‘voor zo’n bedrijf wil ik niet meer werken.’ en ontslag nam.




Recente blogposts

Alles weergeven

Onze stem

bottom of page