top of page
Caroline-Blog.jpg

Elke dag verwonder ik mij over de wereld om me heen. Dat heb ik altijd al gedaan vanaf toen ik kind was. Soms verwoord ik dat in een blog, zoals hier. 

Zoeken
  • Foto van schrijverCaroline Reineke

Micro-verslavingen

‘Micro-verslavingen, dat zijn het!’ riep een man die ik coach het uit. We hadden het over zijn zogenaamde afleidingen, die hem van ‘het pad’ haalde. Het ging hier niet om de voor de hand liggende verslavingen zoals drugs, alcohol, TV en porno. Deze man sprak over zijn subtielere verslavingen: dingen uitstellen (‘even geen zin en morgen ook niet, zoals administratie’), levens-afleidingen (‘ik reisde de wereld rond om mezelf niet thuis tegen te komen’) verleidingen (‘ja-zeggen tegen alle uitjes en constant met mensen afspreken’) Hij werd er even stil van, want de eerlijkheid die hij nu met zichzelf tentoon spreidde, legde ook de consequenties van zijn keuzes bloot.

‘In deze tijd met alle maatregelen kan ik letterlijk geen kant op. Ik word gedwongen om stil te staan bij mijn keuzes en de consequenties hiervan.’ Met een grote glimlach voegde ik eraan toe: ‘Wie had dat gedacht, dat dit nodig was; de hele samenleving moest stoppen om jou tot dit inzicht te doen komen: thuiskomen bij jezelf - letterlijk en figuurlijk. We moesten heel hard lachen. Soms leggen macro-omstandigheden om ons heen micro-zaken in onszelf bloot. Deze man was bereid er naar te kijken in alle eerlijkheid. #microverslavingen #welkehebjij? #eerlijkwordenmetjezelf


Recente blogposts

Alles weergeven

Onze stem

Comments


bottom of page