top of page
Caroline-Blog.jpg

Elke dag verwonder ik mij over de wereld om me heen. Dat heb ik altijd al gedaan vanaf toen ik kind was. Soms verwoord ik dat in een blog, zoals hier. 

Zoeken
  • Foto van schrijverCaroline Reineke

Omgaan met de rand van de Comfortzone

De afgelopen weken zijn wij en masse ongevraagd om uit onze comfortzone te komen; oftewel alle dingen waar we aan gewend zijn en die veilig & prettig voelen. Je routine beschermt je tegen het gevaar van het onbekende en vermijdt stress en spanning. Nu alles op scherp staat, zelfs letterlijk op de vierkante meter voor velen van ons, is nu opeens wat bekend terrein was helemaal op schop gegooid. Herkenbaar? Hoe kun je hier met wijsheid mee omgaan? Hier enkele tips:

1. Durf het onbekende te omarmen, het even ‘niet te weten’. Ik heb ooit een in een opleiding geleerd: we schieten in de angst, zodra we met iets onbekends te maken krijgen. Verwondering van een kind helpt daarbij. Nieuwsgierig zijn naar wat het volgende moment zal brengen.

2. Observeer kritisch de patronen waar je in zat. Dienen ze je nog? Of brengt deze nieuwe situatie juist mogelijkheden voor andere paden die meer bij je passen? Geef het een kans, experimenteer. Je kan er alleen maar van groeien of leren.

3. Oefen om met spanning te zijn. Veel van ons gedragingen zijn gericht op het omzeilen van spanning. Spanning is er, zeker nu waar we met z’n allen in zitten. Je hoeft het niet extra op te zoeken, maar ga het niet uit de weg. Adem door, wees ermee en benoem het anders. Een collectieve oefening voor ons allemaal.Recente blogposts

Alles weergeven

Onze stem

Comments


bottom of page