top of page
Caroline-Blog.jpg

Elke dag verwonder ik mij over de wereld om me heen. Dat heb ik altijd al gedaan vanaf toen ik kind was. Soms verwoord ik dat in een blog, zoals hier. 

Zoeken
  • Foto van schrijverCaroline Reineke

Ritme introduceren in het thuiswerken

Dag twee van het nieuwe werken in de thuiskantoortuin met je nieuwe collega’s - partner en/of kinderen - of met jezelf in je uppie. Het vraagt nogal wat van ons. Onze dagelijkse routine met al onze automatismes wordt overhoop gegooid door de veranderde setting, omgeving en mensen. Dit kan je als verstorend zien. Echter als je het ziet als verfrissend dan ligt er de mogelijkheid om je te laten verrassen door nieuwe bewegingen en deze bewust te introduceren. Want dat is het: je routine bevat -inmiddels- ingesleten gedachteloze bewegingen. De automatismes met de bekende automatische piloot die ons bestuurt. Wat helpt om hier effectief mee om te gaan en meteen ook duurzaam voor de rest van je leven en de mogelijke veranderingen die nog op stapel staan?

Door te weten wat het het verschil is tussen routine en ritme. In deze verhelderende audio legt Natalie Benhayon, oprichtster van o.a. Esoteric Women’s Health, wat het verschil is.


Een kleine sneak pre-hear: routine zijn je ‘to dos’, alle activiteiten en dingen die je op een dag doet. Ritme is de kwaliteit waarmee je alles doet wat je doet - vanaf opstaan tot naar bed gaan. Onze routine kan makkelijk beïnvloed worden door onverwachtse situaties en veranderingen, zoals waar we nu mee te maken hebben. Hier hebben we veelal geen controle over. ‘What we do have ultimate choice about is the quality how we are and going to be in those moments and that’s the part that you can create a consistency with and that’s the part that becomes the quality of who you are in your rhythm.’


https://soundcloud.com/unimedliving/nat-rhythm-podcast-part1mixdown-au-nb0003


Recente blogposts

Alles weergeven

Onze stem

Comments


bottom of page