top of page
Caroline-Blog.jpg

Elke dag verwonder ik mij over de wereld om me heen. Dat heb ik altijd al gedaan vanaf toen ik kind was. Soms verwoord ik dat in een blog, zoals hier. 

Zoeken
  • Foto van schrijverCaroline Reineke

Stap voor stap

“Hoe lang gaat het nog duren? Wanneer wordt alles weer ‘normaal’?” Begrijpelijke vragen in deze onzekere tijden met geen duidelijke en pasklare antwoorden. We willen zo graag een doorkijkje, liefst een einddatum dat het voorbij is. Dat had ik ook toen ik bij een van mijn eerste banen weg wilde. Ik raakte al in paniek bij de gedachte dat ik voor altijd op deze plek zou blijven zitten, maar ook wat er allemaal bij kwam kijken om in actie te komen bij het zoeken van een nieuwe baan. Kortom, doemdenken, verlamming en de ontmoediging namen het bijna over. Totdat ik een coach sprak en die zei: houd je niet bezig met de toekomst oftewel met stap 10 gepaard met een donker scenario, maar focus je op de stap die voor je ligt. Waar krijg je energie van, wat geeft je vreugde en waar zit beweging in? Benoem dat en zet dan die stap. Laat de toekomst naar je toekomen die besloten zit in die ene stap. De kwaliteit van die ene stap legt de voedingsbodem voor de volgende stap. En zo ben ik gaan bewegen: stap-voor-stap, zo vond ik een nieuwe baan én zo pas ik deze verkregen wijsheid ook toe nu. Er is alleen maar die ene stap en vandaag om deze te zetten, als deze goed voelt. Even berusten en afwachten is ook een stap.


Recente blogposts

Alles weergeven

Onze stem

Comments


bottom of page