top of page
Caroline-Blog.jpg

Elke dag verwonder ik mij over de wereld om me heen. Dat heb ik altijd al gedaan vanaf toen ik kind was. Soms verwoord ik dat in een blog, zoals hier. 

Zoeken
  • Foto van schrijverCaroline Reineke

Van Sprint naar Marathon

Voor diegenen die dachten dat we onverwacht in een eenmalige sprint zaten, mogen een pauze nemen. We blijken in een heuse marathon te zitten. Voor velen zo niet (bijna) iedereen is dit een totaal nieuwe setting met andere spelregels en andere gezondheids- en welzijnsvraagstukken. Vandaar het belang van een pauze nemen, een heus stopmoment. Hoe gaan we, hoe ga jij je en hoe ga ik me dan voortbewegen de komende tijd? Een marathon vraagt écht iets anders van ons om er over enkele maanden - symbolische eindstreep - nog enigszins vitaal rond te lopen. Voor een marathon train je je, daar maak je aanpassingen in je leven, andere keuzes: dat wel en dat niet. Tips die ik lees over marathontraining: 1. rustig en langzaam opbouwen. Dat is al meteen lastig. We zitten er al middenin, dus.... geef jezelf wat ruimte, stel je verwachtingen over jezelf wat bij. 2. Je focus verleggen van ‘ik moet de eindstreep halen’ (er is geen winnaar in deze marathon) naar ‘genieten van de loop’ en vooral samen over de streep komen. Opstaan uit je stoel, weg van het scherm en veel bewegen en....goed rekken en strekken natuurlijk. Zie verwijzing in mijn geplaatste brief naar het artikel in de NRC


Recente blogposts

Alles weergeven

Onze stem

bottom of page