top of page
Caroline-Blog.jpg

Elke dag verwonder ik mij over de wereld om me heen. Dat heb ik altijd al gedaan vanaf toen ik kind was. Soms verwoord ik dat in een blog, zoals hier. 

Zoeken
  • Foto van schrijverCaroline Reineke

Vederlicht meters maken

Bijgewerkt op: 4 dec. 2019


‘U maakt ook te grote stappen’ zei de arts tegen mijn klant na een check-up voor zijn rug. Hij moest lachen. ‘Dat doe ik ook letterlijk, als ik wandel, want ik wil meters maken.’ Wil dit nu ook zijn thema zijn in de coaching. Uit ons laatste gesprek kwam duidelijk naar voren dat het juist gaat om de kleine stappen die gevoelsmatig voor de grote sprong voorwaarts zorgen. De metafoor van de vlinder kwam omhoog. Die vliegt en fladdert, kent geen stappen en meters maken. Dat laatste is typisch iets van onze maatschappij: alles langs een lat leggen en lineair gericht met deadlines en te bereiken resultaten werken. De vlinder heeft wel focus, weet wat hij te doen heeft, maar doet aan ruimte, niet aan tijd. Mijn klant liep met een glimlach de deur uit. ‘Ik ga met meer lichtheid fladderend mijn werk doen en genieten onderweg.’ Dat zijn ook meters maken maar dan met vleugels.


Recente blogposts

Alles weergeven

Onze stem

Comments


bottom of page