top of page
Caroline-Blog.jpg

Elke dag verwonder ik mij over de wereld om me heen. Dat heb ik altijd al gedaan vanaf toen ik kind was. Soms verwoord ik dat in een blog, zoals hier. 

Zoeken
  • Foto van schrijverCaroline Reineke

Volg de beweging

Vandaag wandelde ik samen met een klant in de Kennemerduinen. Toen we deze boom tegenkwamen, zei mijn wandelmaatje: ‘Dit is wat ik bedoel met de metafoor ‘welk been geef je meer aandacht en train je: je slechte been of je goede been? Als je naar de boom kijkt dan is het makkelijker voor de boom om van een zijtak nog een loot te laten ontspruiten. Terwijl het heel veel van deze boom vraagt om uit het niets vanuit de hoofdstam een nieuwe tak te laten groeien. Anders gezegd: geef je iets aandacht dat je wilt ontwikkelen wat niet aanwezig is of niet de potentie heeft óf ga je door op wat er al ligt en laat je dat verder groeien?’ Dit sloot helemaal aan bij wat ik net met hem deelde. Ik ben ogenschijnlijk nieuwe paden aan het bewandelen en onderzoeken. Alleen hielp het toen mij gevraagd werd om een stap naar achter te zetten om deze ontwikkelingen in een groter plaatje te zien. Het bleken loten te zijn aan een reeds bestaande tak. Niets nieuws alleen een variant, uitbouw van wat reeds aanwezig is en waar ik goed in ben. Punchline van de dag: denk aan de boom en hoe deze groeit vanuit vertakkingen. Wat geef je aandacht: iets wat heel veel energie en moeite kost of beweeg je mee met wat er al in je zit en alleen een volgende stap vraagt? #debewegingvolgen #somsevenuitzoomenRecente blogposts

Alles weergeven

Onze stem

Comments


bottom of page