top of page
Caroline-Blog.jpg

Elke dag verwonder ik mij over de wereld om me heen. Dat heb ik altijd al gedaan vanaf toen ik kind was. Soms verwoord ik dat in een blog, zoals hier. 

Zoeken
  • Foto van schrijverCaroline Reineke

Volg je geldstroom

De TriodosBank bestaat 40 jaar. Nu zul je wellicht denken: wat moet ik met deze informatie? Ik heb enige jaren geleden besloten om mijn spaargeld te laten gebruiken voor duurzame projecten. Daarvoor ben ik overgestapt naar de Triodosbank. Ik lees nu in een jubileumkrantje wat ze er allemaal mee hebben gedaan. Daar wordt ik blij van. Waarom? Omdat het laat zien dat gerichte keuzes - waar investeren we ons geld in- effect heeft. Ik lees over vele projecten die nu een verschil maken. Dan lees ik ‘Zonder de consument geen transitie naar een duurzamere samenleving.’. Waar we elke dag ons geld aan uitgeven - hoe veel of weinig geld je ook hebt - is een keuze. Je zegt daar iets mee. Ik heb maar een klein beetje voorstellingsvermogen nodig om in te zien dat als we collectief een bepaald ‘niet-duurzaam-voor-eigen-lichaam-en-onze-aarde’ product links laten liggen in de schappen, het product niet meer geproduceerd zal worden op den duur. Hetzelfde geldt voor als we dan iets kopen wat wel bijdraagt aan een duurzame samenleving. Dan zullen we daar meer van zien op den duur. ‘Waar vraag is, is aanbod’ is de enige les die ik van mijn lessen Economie heb onthouden. Waar spenderen wij, jij en ik, ons geld aan vandaag en morgen? Een onderzoek waard! #followyourmoney #mijngeldgaatnaar #triodosbank


Recente blogposts

Alles weergeven

Onze stem

コメント


bottom of page