top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverCaroline Reineke

Waar sta jij op de Werk Lockdown Schaal?

Gister had ik contact met mijn oud-collega’s, die allemaal met mij zelfstandig zijn geworden na ons plotselinge en collectieve ontslag in 2013. Er was toen ook een crisis. Ieder van hen zit nu met lege agenda’s. Toen zaten we in een gelijksoortige situatie, alleen anders - het werk ging 100% door, maar wij als medewerker waren stopgezet. Nu zijn wij als zzp’er stopgezet qua werk - per direct - tot onbepaalde tijd. Sommigen proberen nog wat met online trainingen of sessies voor teams en individuen en verdiepen zich net als vele anderen in Zoom en Teams in de hoop dat dit zal aanslaan bij de klant. Bottomline is: we zitten in een werk lockdown. De mate hiervan hangt af hoe je zelf nog bezig bent met afronden, uitproberen van alternatieven en/of de belangrijke maar niet urgente dingen aan het doen bent waar je nooit aan toe kwam. Of je bent een ondernemer die niet als wij het ‘product’ zijn maar een heuse winkel of afhaaltoko hebben, zoals mijn Indo om de hoek. Daar is de vraag: hoe lang kan ik deze werk lockdown uitstellen terwijl er nauwelijks meer iemand komt? Waar sta jij op deze Werk Lockdown Schaal.


Graag deel ik met jullie de drie leefregels die ik destijds als kompas heb gebruikt die ook in deze periode van toepassing zijn.

1. Heb vertrouwen in je eigen kunnen. Kennelijk mag je ergens anders je bijdrage leveren, alleen weet je nog niet in welke vorm

2. Wees ontvankelijk voor wat gaat komen d.w.z. voor alles en iedereen die in je ruimte stapt. Laat het ontvouwen.

3. Volg de beweging. Wat goed voelt voor jou in ieder moment, zet die stap. Er is alleen maar die volgende stap. Denk niet na over stap 10. Dat levert alleen maar onrust en paniek op.


En dan tenslotte de allerbelangrijkste als extra bonus:

Samen Sterk. Zoek de verbinding op, bundel je krachten en deel met elkaar wat nuttig is voor de groep. Dat hebben wij toen gedaan met onze Cloud15. Het was een intense tijd die ontslagperiode en erna, maar wat hebben we de steun gevoeld van elkaar en de groep met een traan én vooral ook een lach. Ik zou willen afsluiten: hou elkaars handen vast, maar doe dat dan met handschoentjes aan en de gezichten gericht op de stap voor je.Recente blogposts

Alles weergeven

Onze stem

Comments


bottom of page